Bucegi Mountains, 4500 photos and video
YouTube-VIDEO-1- http://goo.gl/FSySsc
YouTube-VIDEO-2- http://goo.gl/7VZnBT
YouTube - 360° Baba Mare Peak-1-http://goo.gl/JInLPA
YouTube - 360° Baba Mare Peak-2-http://goo.gl/ONp5sJ
YouTube - 360° Cerdac Balcony -http://goo.gl/vkHgOy
YouTube, Winter- http://goo.gl/OUIORl
YouTube, Summer- http://goo.gl/zD8A53
Winter 211 photos- http://goo.gl/W0kXib
Winter 581 photos- http://goo.gl/Yp3hfv
Winter 90 photos- http://goo.gl/9Km9Kq
Summer 155 photos- http://goo.gl/Fds4Qw
Winter, 600 photos- http://goo.gl/GGzuPN
Winter, 233 photos - http://goo.gl/1ULpLO
Winter, 144 photos - http://goo.gl/iu3Xtv
Winter, 117 photos - http://goo.gl/zHP7Ah
Bucegi Massif, 8 photos - http://goo.gl/BnHBjc
Bucegi Massif, 20 photos - http://goo.gl/j6iK3C
Facebook, alt.2025m, 50 photos - http://goo.gl/Tz8o3V
National Geographic - http://goo.gl/crGz51
Facebook, 34 photos - http://goo.gl/FB0BYL
Panoramio - http://goo.gl/4dqROs
1. Blog - http://goo.gl/j8mjSc
2. Blog - http://goo.gl/Tz8Nw1
Cabana Caraiman situat pe munte Prahova, altitudinea de 2025 m, în valea Obîrșie de Caraiman masiv, pe o terasă numită creasta masivului Caraiman, la Cabana se află într-o poziție foarte liniștită. De la terasa sa puteți admira, printre pereții masivului Caraiman impresionant și mici Jepilor și Valea Jepilor (sau a masivului Caraiman), picaj în jos pe blocuri dincolo de faptul că clăbucetele văzut în munții Baiului. Spre deosebire de alte părți, pantele sudice și sud-est de v. River Jepilor este traversat de mai multe mici, cu vegetatie foarte bogata. Cel mai semnificativ este faptul că Portiței Brina v. Jepilor 1.850m. deasupra nivelului mării, atingând centrul muntelui Masivul Caraiman în ușă, apoi a continuat lor până la Valea Seaca. Deasupra Portiții, Brina prezintă 5 niveluri "saramură", dintre care primele patru sunt mici "Brînele" a masivului Caraiman, iar în partea de sus a masivului Caraiman, Brina, cu traseu turistic, care leagă partea superioară a văii de-a lungul Jepilor cu Șeaua Caraiman masiv în cazul în care se află Crucea Eroilor. Aici, "Brina" este pe versantul nordic cu Brina alb Valley până la firul această vale. Unul mai scădere semnificativă a alerga prin flancul de sud-est a masivului Caraiman, care se alăture cu ceea ce a dus v. Jepilor opuse fostele cariere de gresie de la Busteni.
Caraiman este separat de munte vecine de la sud, un jgheab mic profundă depresie mare Jepii format din V. Jepilor, de asemenea, numit v. Caraiman masiv. Valea este platou Obîrșiile, iar granița aceasta face o pantă de aproape 200 m, Caraiman masiv Falls. Cele adâncește valea dintre părți puternic înclinate, apoi se alăture și cu v. Bușteni, Prahova. În primăvara anului 1937, un grup de tineri iubitori ai muntelui au decis sa construiasca o cabana un top Caraiman masiv. Este vorba despre "curajos, Grupul Alpine ar deveni" Carpathian English Club "(CCR), condusă de studentul și a fost urmat fondatorul și președintele, Dumitru Gherassy.-Cabana Caraiman, pe fostele casele de spitalele civile, Kisseleff ridicat în 1907 și distruse la scurt timp după Primul Război Mondial, a fost construit de Alpine Group BRAV, finanțarea fiind suportat de către ONT (atunci director S. Darrow) și de Asociația. Acoperișul a cabinei a fost luat de vânt și înlocuit în 1938, 1947 și 1959. Lucrările au început imediat, folosite pentru executarea lor, antreprenor Peter Pașcu meșteșugar bun și om de afaceri care a dezvoltat numeroase facilități turistice din Munții Bucegi și Piatra Craiului (Rock a regelui), a făcut primele marcaje CCR, etc
Cabana Caraiman situată pe versantul prahovean al Munților Bucegi, la altitudinea de 2025 m, în Căldarea de Obîrșie o Văii Caraimanului, pe o terasa numită Șaua Mică a Caraimanului, cabana Este așezată Intr-o poziție Deosebit de pitorească. De pe terasa EI se Admira poate, printre impresionanții pereti ai Caraimanului si Jepilor Mici, Valea Jepilor (ARS ai Caraimanului), ce se prăvale Spre Bușteni Dincolo de grija se vad clăbucetele Munților Baiului. Spre deosebire de celelalte flancuri, versantul Sudic Si-sud estic dinspre V. Jepilor Este străbătut de numeroase saramură cu vegetație Deosebit de Bogata. Cea mai însemnată Este grijă Brina Portiței pornind DIN V. Jepilor la 1 850 m Altitudine, atinge Centrul versantului version punctul Portița Caraimanului, continuîndu-se apoi Pina version firul Văii Seci. Mai sus de Brina Portiții, versantul PREZINTA 5 saramură etajate, îngrijire DINTRE primele 4 constituie Brînele Mici ale Caraimanului, IAR CEA Superioara, Brina Mare a Caraimanului, cu Poteca Turistică, de îngrijire leagă porțiunea Superioara a Văii Jepilor cu Șeaua Caraimanului, UNDE SE Afla Crucea Eroilor. De aici, Brina se Continua pe versantul nordic cu Brina Văii Albe Pina version firul acestei vai. O singură depresiune mai însemnată brăzdează flancul sud-estic al Caraimanului, V. Spumoasă, de îngrijire confluează cu V. Jepilor version DREPTUL fostelor Cariere de Gresie de la Bușteni. - Caraimanul Este despărțit de muntele vecin dinspre sud, Jepii Mici, princi Adîncă depresiune Formata de V. Jepilor, numită Si V. Caraimanului. Valea Isi trage Obîrșiile DIN platou, IAR DIN Marginea acestuia formează o Ruptura de Panta de APROAPE 200 m, Cascada Caraimanului. Valea se adîncește apoi intre maluri Puternic înclinate si confluează cu V. Prahovei la Bușteni. În Primăvara anului 1937, ne grup de Tineri indragostiti de munte au Decis construirea unei cabane pe culmea Caraimanului. Este Vorba Despre "Grupul BRAV alpin, ce Avea SA Devina" Clubul Carpatin Român "(CCR), în frunte cu inimosul si energicul Sau fondator si Presedinte, Dumitru Gherassy. - Cabana Caraiman, pe locul fostei caz o Eforiei Spitalelor Civile, ridicată version 1907 SI distrusă Putin timp dupa PRIMUL Razboi Mondial, un Fost ridicată de Grupul Alpin Brav, finanțările fiind suportate de ONT (director pe atunci fiind Sergiu Dumitru) si de asociație. Acoperișul Cabanei o Fost Luat de vânt si Inlocuit in 1938, 1947 si 1959 . Lucrările au demarat de îndată, angajat antreprenorul fiind pretul executarea Lor Petre Pașcu, bun mester si om de suflet, de îngrijire a numeroase Realizat AMENAJARI turistice din Bucegi si Piatra Craiului, un Facut primele marcaje ale CCR, etc.
|
marți, 13 august 2013
Caraiman Chalet, alt.2025m. - 1
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu