1 - Facebook, 155 photos - http://goo.gl/sWeamd
2 - Facebook, 8 photos - http://goo.gl/BnHBjc
3 - Facebook, 20 photos - http://goo.gl/j6iK3C
Bucegi Mountains, 4500 photos and video(SlideShow)
YouTube-VIDEO-1- http://goo.gl/FSySsc
YouTube-VIDEO-2- http://goo.gl/7VZnBT
YouTube - 360° Baba Mare Peak-1-http://goo.gl/JInLPA
YouTube - 360° Baba Mare Peak-2-http://goo.gl/ONp5sJ
YouTube - 360° Cerdac Balcony -http://goo.gl/vkHgOy
YouTube, Winter- http://goo.gl/OUIORl
YouTube, Summer- http://goo.gl/zD8A53
Winter 211 photos- http://goo.gl/W0kXib
Winter 581 photos- http://goo.gl/Yp3hfv
Winter 90 photos- http://goo.gl/9Km9Kq
Summer 155 photos- http://goo.gl/Fds4Qw
Winter, 600 photos- http://goo.gl/GGzuPN
Winter, 233 photos - http://goo.gl/1ULpLO
Winter, 144 photos - http://goo.gl/iu3Xtv
Winter, 117 photos - http://goo.gl/zHP7Ah
Bucegi Massif, 8 photos - http://goo.gl/BnHBjc
Bucegi Massif, 20 photos - http://goo.gl/j6iK3C
Facebook, alt.2025m, 50 photos - http://goo.gl/Tz8o3V
Facebook, 34 photos - http://goo.gl/FB0BYL
Panoramio - http://goo.gl/4dqROs
1. Blog - http://goo.gl/j8mjSc
2. Blog - http://goo.gl/Tz8Nw1
Vf. Mytikas (Olimp) (2917m) (Grecia)Vf. Triglav (2864m) (Slovenia)
- Masivul Bucegi are o formă de potcoavă deschisă spre sud, din centrul căreia izvorește râul Ialomița. Ramurile principale ale potcoavei se întâlnesc în extremitatea nordică chiar în Vârful Omu, punctul culminant al masivului. În afara celor două ramuri principale, tot din zona vârfului Omu se mai desprind culmi scurte și abrupte. Către est pornește muntele Moraru, spre nord-est Bucșoiu formează parte din cumpăna apelor, iar către nord Padina Crucii separă căldările glaciare Mălăiești si Țigănești. Situată între Valea Prahovei și cea a Ialomiței, culmea principală a Bucegilor este caracterizată în primul rând prin formele sale de relief puternic contrastante: versantul prahovean (abrupt și stâncos, cu o diferență de nivel de 500-900 m) și platoul Bucegilor (podiș înalt, având altitudini cuprinse între 1600-2400 m și o înclinare de la nord către sud).
- Masivul Bucegi, cu o suprafață de circa 300 km2, se află la extremitatea estică a Carpaților Meridionali, desfășurandu-se între Valea Prahovei la est si culoarul Branului și Valea Ialomiței la vest; cade brusc spre nord către depresiunea Bârsei și spre sud, până la contactul cu Subcarpații de curbură. Se întinde pe teritoriul județelor Dâmbovița, Prahova și Brașov. Fiind de o mare complexitate structurală și morfologică, masivul apare ca o cetate naturală, cu incinta suspendată la 1600 – 2500 m, sprijinită de abrupturi puternice. Unele denumiri toponimice întâlnite în acești munți ridică interesante probleme de filologie. Numele de Bucegi are o formă arhaică de Buceci. Forma Buceci este identică cu a antroponimicului Bucșa sau că numirea ar fi o variantă a lui Bugeac "un complex de mai multi mușchi care formează un covor verde si moale".
- Vârful Caraiman este un vârf muntos din Munții Bucegi, cu altitudinea de 2384 m. Este vizibil de pe creasta Pietrei Mari, precum și de pe Valea Prahovei, sau de pe creasta Bucegilor, fiind ușor de recunoscut prin crucea așezată pe unul din versanții săi. Crucea Eroilor Neamului de la baza Vârfului Caraiman a fost ridicată la inițiativa Reginei Maria, între anii 1926 și 1928 în memoria ostașilor români căzuți în Primul Război Mondial în luptele împotriva armatei germanepentru redobândirea Transilvaniei. Este ridicată la altitudinea de 2291 m și are o înălțime de 28 m, iar cele două brațe, câte 7 m. Este montată pe un soclu înalt de 7,5 m, din beton armat placat cu piatra, în interiorul caruia este instalat generatorul ce alimentează cele 120 de becuri electrice de 500 W de pe conturul crucii. Inaugurarea a avut loc la 14 septembrie 1928, de Ziua Sfintei Cruci. În apropiere de Vârful Caraiman se găsește și Cabana Caraiman, poarta de acces către platoul Bucegilor din spre Jepii Mici.
- Vârful Omu din Munții Bucegi este vârful muntos clasat al unsprezecelea între vârfurile muntoase din România, situat în Masivul Bucegi, reprezentând cel mai înalt punct al acestui masiv. Altitudinea sa este 2505 metri, după alte măsurători, 2507 metri, la baza bolovanului de pe varf, sau 2514 metri in varful acestuia. Este vizibil de pe creasta Pietrei Craiului, precum și de pe Valea Prahovei. Pe Vârful Omu se află cabana omonimă, Cabana Omu, precum și o stație meteorologică, Stația meteorologică Vârful Omu, care poate fi considerată locul cel mai înalt din România populat permanent.
- Babele sunt formațiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (altitudine 2292 m), situat în masivul Bucegi din Carpații Meridionali, important obiectiv turistic. Cabana Babele situată sub vărf este punctul de plecare central în drumețiile din munții Bucegi. "Babele" sunt martori de eroziune, formate prin erodarea eoliană diferențiată a diferitelor strate geologice în care sunt sculptate (conglomerate cretacice) și se găsesc în imediata vecinătate a cabanei cu același nume. Accesul poate să fie cu telecabina Bușteni-Babele din Bușteni sau cu piciorul de la Bușteni pe Valea Jepilor sau pe creasta Bucegilor de la cabana Piatra Arsă.
|
luni, 21 ianuarie 2013
Varful Caraiman, Varful Omu, Babele
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu